Homar na parze z emulsją pietruszki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj homara na parze z emulsją pietruszki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis ma 260 kalorii, 33g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz homary maine, wino, szalotki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka grzybowa z emulsją Pietruszkowo-czosnkową, Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, oraz Sałatka Z Homara Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś 4 szklanki wody i 1 łyżkę soli do wrzenia w 5-galonowym garnku.
Umieść parownik do warzyw lub stojak na dnie patelni.
Dodaj homary; przykryć i gotować 14 minut lub do czasu zakończenia.
Wyjmij homary z patelni; rezerwy 1/2 szklanki płynu do gotowania.
Wytnij ogon wzdłuż na górze nożyczkami, aby otworzyć; usuń mięso z ogona.
Usuń ciemnozielony tomalley z głowy; odstawić.
Odłam pazury od głowy. Wyciągnij szczypce; Usuń dolny szczypce. Włamać się do powłoki, przeciąć, ale nie do końca, pazur. Rozbij kawałki; usuń mięso z pazurów. Powtórz procedurę z innym homarem.
Połączyć 1/2 Puchar zastrzeżone gotowania cieczy, Wino, i szalotki w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dodać śmietanę i tomalley, w razie potrzeby. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; zdjąć z ognia.
Wymieszać śmietanę, natkę pietruszki i pieprz w blenderze; proces do uzyskania gładkiej konsystencji. Przecedzić mieszaninę przez sito do miski i wyrzucić ciała stałe.
Uwaga: kobiety w ciąży i osoby z upośledzonym układem odpornościowym nie powinny jeść tomalley ze względu na jego toksyczność.