Homar Bisque I
Need a pescatariańskie danie główne? Homar Bisque mogę być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.04 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 412 kalorii. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz wywar rybny, cebulę, śmietanę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmieloną gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Jagodowe Z Gałką Muszkatołową jako deser. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Homar na parze z sosem ziołowym i Bisque homara, Homar Bisque, oraz Homar Bisque.
Instrukcje
Przetnij ogon homara na pół wzdłuż.
Roztopić połowę masła na patelni, dodać szalotki i cebulę i gotować przez 5 minut, lub do miękkości, ale nie kolorowe.
Dodać marchewkę i gotować przez 2 protokół.
Dodaj połówki homara, wywar rybny,pietruszkę, liść laurowy, ziarna pieprzu, wodę. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, odtłuszczając powierzchnię w razie potrzeby.
Homara wyjąć z wywaru, lekko ostudzić i wyjąć mięso ze skorupek. Odstaw mięso homara na bok, zmiażdż skorupę i odstaw na patelnię. Kontynuuj gotowanie przez kolejne 40 minut. Odcedzić wywar, następnie ponownie przecedzić przez sito wyłożone 2 warstwami wilgotnego muślinu lub gazy.
Pokroić kilka cienkich plasterków z homara do wykorzystania jako dekoracji i odstawić. W blenderze zmiksuj pozostały miąższ homara z odrobiną odcedzonego wywaru, aż będzie gładki.
Mąkę i pozostałe masło wymieszać z pastą.
Dodać puree homara do garnka wraz z pastą z mąki, przecier pomidorowy, sherry, śmietana, gałka muszkatołowa i sól i pieprz, do smaku.
Dodać estragon i pozostały wywar i gotować, ciągle mieszając, na dużym ogniu, aż zupa zagotuje się i zgęstnieje. Zmniejszyć ogień i gotować delikatnie przez 5 minut. Doprawić do smaku i podawać przyozdobione reserved homara i kilka gałązek estragonu, w razie potrzeby.