Holenderski piec-duszona wołowina i letnie warzywa

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc spróbuj duszonej w piecu wołowiny i letnich warzyw. Jedna porcja zawiera 830 kalorii, 50g białka, oraz 58 g tłuszczu. Na 4,58 zł za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cienkie ziemniaki 1 w. szerokie, liście rozmarynu, kłosy kukurydzy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Wołowina Z Pieca Holenderskiego, Gulasz Wołowy Z Pieca Holenderskiego, oraz Pieczeń duszona w piecu z warzywami.
Instrukcje
Przygotować wołowinę: w misce połączyć czosnek, rozmaryn, olej, 1 łyżeczkę. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Przetrzyj całą wołowinę i zapakuj do plastikowej torebki. Schłodzić do 2 dni lub zamrozić.
Przygotuj warzywa: pomidory, kukurydzę i cebulę włóż do plastikowej torebki, a zieloną fasolkę i cukinię do innej; schłodzić do 2 dni. Nie schładzaj ziemniaków.
Ustaw ogień do gotowania na górze i na dole w holenderskim piekarniku (patrz "Jak korzystać z holenderskiego piekarnika" poniżej). 4 do 6 qt. żeliwny obóz holenderski piekarnik na miejscu, dodać masło i stopić.
Dodać wołowinę; gotować, aż rumiane na spodzie, 10 protokół. Obrócić mięso, dodać 2 szklanki bulionu, przykryć i ułożyć węgle na wierzchu garnka.
Dodaj paliwo teraz i co 30 minut (patrz "rozpocznij gotowanie" poniżej) i gotuj 1 godzinę.
Mięso obrócić, dodać 1 szklankę bulionu, warzywa z kukurydzą i ziemniaki; gotować, przykryte, 1 godzinę. Obróć mięso i kukurydzę, dodaj fasolę i cukinię, a więcej bulionu, jeśli garnek jest suchy; gotować, przykryte, aż mięso będzie bardzo miękkie, 15 do 30 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Jak korzystać z holenderskiego piekarnika
Przygotować ogień. Jeśli rozpala się ognisko, przesuń duże kawałki wciąż palącego się drewna na bok i wyrównaj gorące węgle, aby dopasować je do rozmiaru holenderskiego pieca. Jeśli pole namiotowe nie pozwala na pożary drewna, Spal 50 brykietów węgla drzewnego, aż będą w większości szare, 10 do 15 minut i rozłóż na równą warstwę wielkości holenderskiego pieca.
Ustaw piekarnik. W przypadku wielu przepisów wystarczy ustawić holenderski piekarnik na gorących węglach ("dolne gotowanie na gorąco"). Ale są chwile, kiedy musisz podgrzać zarówno górną, jak i dolną część piekarnika. Wystarczy zeskrobać około połowy węgli na bok, a resztę ułożyć w okręgu wielkości zewnętrznej krawędzi piekarnika holenderskiego. Ustaw piekarnik na górze koła węgli, a następnie ułóż resztę węgli na wierzchu pokrywy.
Zacznij gotować. Od czasu do czasu podnieś pokrywę piekarnika holenderskiego, aby sprawdzić Jedzenie i temperaturę. Aby zmniejszyć ciepło, zeskrobać trochę paliwa. Aby zwiększyć ciepło lub gotować dłużej niż 45 minut, co 30 minut dodawaj 6 do 10 nowych brykietów lub więcej żaru (z tego wciąż palącego się drewna, które przeniosłeś na bok paleniska).