Holenderska Szarlotka
Przepis Holenderski szarlotka jest gotowy w około 2 godziny i 40 minut i zdecydowanie jest doskonałym Wegetariańskie opcja dla miłośników amerykańskiej żywności. Jedna porcja zawiera 512 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 91 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jabłka-obrane, soda oczyszczona, mąka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Going Dutch: Apple-Spice Maślanka Dutch Baby, Apple Dutch Baby (Lub Niemiecki Naleśnik Jabłkowy), oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
W robocie kuchennym, impuls 1 1/4 szklanki mąki i 1/4 łyżeczki soli.
Dodaj 1 patyczek masła i pulsuj, aż będzie wielkości grochu.
Mżać na lodowatej wodzie i pulsować, aż równomiernie zwilżone okruchy tworzą; skręcić na powierzchnię i uformować w kulkę. Spłaszczyć na dysku, owinąć w plastik i przechowywać w lodówce, aż firma.
Ustaw blachę do pieczenia na Dolnym stojaku. W misce wrzucić jabłka, sok z cytryny, cukier, 1/4 szklanki mąki i cynamon.
Na posmarowanej mąką powierzchni rozwałkuj krążek ciasta na 13-calowy Okrągły; włóż go do głębokiego 10-calowego szklanego talerza ciasta i umyj zwis wodą. Zaciśnij zwis. Łyżka do jabłek.
W misce ubijamy pozostałą 1 szklankę mąki, jasnobrązowy cukier, sodę oczyszczoną i pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Dodać 6 łyżek zmiękczonego masła i natrzeć mieszaninę do piaszczystej.
Dodać orzechy włoskie. Naciśnij mieszaninę w grudki i posypać ciasto.
Piec ciasto na środku piekarnika przez 1 godzinę i 10 minut, aż skorupa będzie złota. Przykryj krawędź ciasta, jeśli zacznie ciemnieć.
Niech ciasto ostygnie przez co najmniej 4 godziny przed podaniem.