Hiszpańskie Albondigas w Słonecznym śródziemnomorskim sosie
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na sos, więc spróbuj hiszpańskich Albondigas w Słonecznym sosie śródziemnomorskim. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 692 kalorie, 30g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Na 3,63 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz mieloną kolendrę, cebulę, Wino i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 204 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Spróbuj Hiszpańskie Albondigas w Słonecznym śródziemnomorskim sosie, Lucjan po hiszpańsku z pieczonym sosem z czerwonej papryki, oraz Sunny 's Grillowane krewetki z sosem BBQ Sunny' s 1-2-3 dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać mieloną wołowinę, mieloną wieprzowinę, zieloną cebulę, oregano, pietruszkę, czosnek, sos Worcestershire, sól i czarny pieprz razem w misce. Powoli dodawać i mieszać bułkę tartą do mieszaniny mięsa do pożądanej konsystencji. Uformuj mieszaninę w kulki, zwiń je w pozostałej bułce tartej, aby pokryć i ułóż na płytkiej tacy. Przykryć klopsiki folią i przechowywać w lodówce co najmniej 30 minut.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać pancetta w gorącym oleju, aż rumiane, o 4 protokół.
Dodać cebulę i czosnek do pancetta; nadal gotować i mieszać aż pachnące, o 1 minutę. Wymieszać marchew, seler, i czerwona papryka do mieszaniny pancetta; gotować, aż marchew lekko zmięknie, o 3 protokół.
Posypać bazylią, oregano, kolendrą i czarnym pieprzem na mieszaninie pancetta; wymieszać, aby równomiernie doprawić.
Wlać wino na mieszaninę pancetta. Zwiększyć ciepło do średnio wysokiego i gotować, aż ciecz zmniejszy się o około połowę.
Szybko wymieszać przecier pomidorowy do mieszaniny pancetta; dodać posiekane pomidory. Gotować i mieszać mieszaninę, aż pomidory zaczną się rozkładać na sos, o 5 protokół. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje, 60 do 90 protokół.
Rozgrzać 2 łyżki oleju na dużej patelni na małym ogniu. Gotować i mieszać klopsiki w partiach w gorącym oleju, aż równomiernie rumiane i gotowane przez, 5 do 7 protokół; odcedzić na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Delikatnie upuść klopsiki do gotującego się sosu; gotować razem, aż klopsiki zostaną podgrzane przez, o 10 protokół.