Hiszpańska Tortilla
Hiszpańska Tortilla może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 220 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.66 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Sprawdza się jako dość tania przystawka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Jeśli masz jajka, oliwę z oliwek, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Hiszpańska Tortilla (Hiszpański Omlet Ziemniaczany), Tortilla Hiszpańska (Tortillan Espanola), oraz Tortilla De Patata (Hiszpańska Tortilla).
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Rozgrzać oliwę z oliwek w nieprzywierającej patelni omletowej na średnim ogniu.
Dodać ziemniaki i cebulę i saute do miękkości, o 3 protokół. Delikatnie wymieszać z szynką i papryką i gotować przez dodatkowe 2 minuty.
W dużej misce dodać jajka i ubijać, aż dobrze wymieszane. Wmieszać starty ser i wymieszać do połączenia.
Dodać mieszaninę jajek i serów do patelni, doprawić solą i pieprzem do smaku i delikatnie wymieszać żaroodporną łopatką. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, aż jajko zacznie zgęstnieć, o 2 protokół.
Umieścić patelnię w piekarniku, aż jajka są ustawione i lekko dmuchane i brązowy na górze, o 5 protokół.
Wyjąć z piekarnika i udekorować świeżą natką pietruszki.
Przełożyć na talerz, pokroić w kliny i podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.