Hiszpańska Sałatka Ryżowa
Przepis hiszpańska Sałatka ryżowa jest gotowa w około 52 minuty i zdecydowanie jest super bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 98 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ryż, pieprz, pieczoną paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Miski sałatkowe taco z domowym hiszpańskim ryżem, Slow Cooker Mexican Rice (Hiszpański Ryż), oraz Hiszpański ryż Amy.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce, dobrze mieszając trzepaczką. Odstawić.
Ugotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Napełnij średnią miskę zimną wodą; wymieszaj 1 łyżkę soku. Praca z jednym karczochem na raz; odciąć łodygi w ciągu 1 cala od podstawy. Skórka łodygi.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Usuń rozmyty Ostropest łyżką. Karczoch pokroić w ósemki; wstawić do wody cytrynowej. Powtórzyć z pozostałym karczochem.
Umieść karczochy w rondlu; dodaj wodę do pokrycia o 1 cal. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 10 minut lub do miękkości.
Przełożyć ryż do dużej miski, wymieszać z solą i czarnym pieprzem.
Dodaj dressing, karczochy, ciecierzyca, i pozostałe składniki do mieszanki ryżu; dobrze wymieszać.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.