Hiszpańska makrela z trzema sosami
Hiszpańska makrela z trzema sosami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 606 kalorii. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. Jeśli masz pod ręką ciężki krem, wodę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Hiszpańska makrela z Yuzu, Makrela Hiszpańska Escabèche, oraz Pieczona Hiszpańska Makrela dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu z wrzącą wodą gotować skórkę cytrynową przez 1 minutę; odcedzić. Powtórz jeszcze 2 razy. W rondlu połącz blanszowaną skórkę z cytryny z sokiem z cytryny, cukrem i wodą i duś na umiarkowanym ogniu, aż do syropu, o 8 protokół.
Dodaj mango i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę. Wymieszać z tymiankiem cytrynowym.
W mini robocie kuchennym pulsuj liście bazylii z oliwą z oliwek, parmezanem, czosnkiem i orzeszkami piniowymi, aż powstanie SOS. Pesto doprawić solą.
W rondlu, gotować śmietanę na umiarkowanie małym ogniu, aż zmniejszy się o jedną czwartą, o 4 protokół.
Dodaj tapenadę i gotuj na wolnym ogniu przez 1 minutę. Doprawić lekko solą.
Na dużej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek, aż mieni się. Doprawić makrelę cayenne, solą i pieprzem.
Dodaj filety na patelni, strona skóry w dół, i gotować na dużym ogniu, aż rumiane i chrupiące, o 4 protokół. Skręcić i gotować tylko do czasu, o 2 minut dłużej.
Łyżka śmietany oliwkowej na 4 talerze i top z makreli. Dollop cytrynowo-mango confit na każdym talerzu i łyżka pesto obok.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.