Herbed Flatbread
Herbed Flatbread to Wegetariańskie chleb. Za 64 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 21g tłuszczu i w sumie 447 kalorii. Ten przepis służy 6. 3 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, sól morską, liście tymianku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 43 minuty. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 39%. Ten wynik nie jest tak wielki. Podobne przepisy obejmują Herbed Flatbread, Crispy Herbed Flatbread, oraz Podpłomyk z buraków, boczku i koziego sera ziołowego.
Instrukcje
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, sól, rozmaryn i tymianek w misce miksera pionowego, wyposażonego w nasadkę łopatkową.
Dodaj masło i mieszaj na niskich obrotach, aż się włączy, około 2 minut. Przy uruchomionej maszynie powoli dodawaj wodę, aż mieszanina utworzy ciasto, dodając więcej wody, w razie potrzeby, po 1 łyżce stołowej na raz.
Przełóż ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię roboczą i ugniataj przez 5 minut, aż będzie gładkie.
Pokrój ciasto na 4 równe kawałki. Uformuj w kształty dysków i zawiń w folię. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Umieść patelnię grillową na średnim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy. Na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej rozwałkuj każdy kawałek ciasta w okrąg o grubości od 8 do 10 cali i grubości około 1/8 cala.
Posmaruj każde kółko oliwą z oliwek i grilluj przez 4 minuty z każdej strony.
Wyjmij podpłomyk z grilla i lekko ostudź przed podaniem.