Herbatniki Maślane
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Herbatniki z maślanki mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 257 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.33 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, masło, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Herbatniki Maślane, Herbatniki Maślane, oraz Herbatniki Maślane dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 218°.
W dużej misce połącz suche składniki i wymieszaj trzepaczką, aby zmiksować.
Dodać masło i warzyw skrócenie. Używając krajalnicy do ciast, pokrój tłuszcze na suche składniki, aż mieszanina będzie przypominać mały groszek.
Mieszaj w maślance, aż ciasto uformuje kulkę. Jeśli mieszanina jest zbyt sucha, mieszaj w wodzie 1 łyżkę na raz. Obróć ciasto na powierzchnię roboczą posypaną mąką z tapioki i zagniataj, aż będzie bardzo gładkie, 3 do 4 obrotów. Uformuj ciasto na dysk o grubości 1 cala. Za pomocą noża do ciastek o średnicy 3 cali wyciąć herbatniki i ułożyć je w rozpostartej 9-calowej patelni do ciast.
Piec przez 12 do 15 minut, lub do lekko złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i przenieść herbatniki do stojaków drucianych do ostygnięcia krótko.
Podawać na gorąco, z masłem, syropem z agawy lub konfiturami do wyboru.
Umieść w pojemniku do przechowywania z pokrywką. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu do 2 dni.
Piekarnia bezglutenowa: 75 przepisów na nieodparte desery i wypieki Karen Morgan. Copyright © 2010 by Karen Morgan; photographs copyright © 2010 by Knox Photographics. Wydany przez Chronicle Books, LLC.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Southern świetnie komponuje się z Rieslingiem, winem musującym i Zinfandelem. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci sparować wino z południowym jedzeniem. Przyjazne jedzenie riesling lub białe wino musujące sprawdzi się z wieloma smażonymi potrawami, podczas gdy zinfandel świetnie nadaje się do potraw z grilla. Gunderloch Estate Riesling Dry z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Gunderloch Estate Riesling Dry]()
Gunderloch Estate Riesling Dry