Herbata Mrożona Truskawkowo-Rabarbarowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj mrożony Tean truskawkowo-rabarbarowy. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 61 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 121 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka lodu, cukru, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Herbata Mrożona Hibiskus Truskawka Rabarbar, Tajska Mrożona Herbata, oraz Long Island Iced Tea dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby zrobić syrop rabarbarowy, połącz posiekany rabarbar, wodę i cukier w garnku o grubym dnie. Gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż rabarbar rozpadnie się na strzępy.
Ostudzić, odcedzić i przechowywać w lodówce w szczelnym pojemniku.
Przynieś 2 ćwiartki wody blisko wrzenia, a następnie zalej torebki herbaty w bardzo dużym dzbanku.
Niech parzyć przez 5 minut, a następnie usunąć torebki herbaty. Schłodzić i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
Do schłodzonej herbaty dodać cały syrop rabarbarowy i wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki i zalać lodem w szklankach, a następnie polać herbatą.