Herbata-marmurkowe jajka z sojowym majonezem balsamicznym
Herbata-marmurkowe jajka z sojowym balsamicznym majonezem to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jeśli masz ocet balsamiczny, jajka, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Jak gotować na twardo jajka & Chińskie marmurkowe jajka Tean, Herbaciane Marmurkowe Jajka, oraz Herbaciane Marmurkowe Jajka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć jajka zimną wodą o 1 cal w rondlu 2-3-ćwiartkowym i doprowadzić do wrzenia toczenia, częściowo przykrytego.
Wyjąć z ognia i odstawić jajka, przykryte, 10 minut.
Przełożyć jajka łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą i odstawić na 5 minut (do ostygnięcia). Delikatnie popukać skorupę tylną łyżką, aby lekko pękła (nie łuszczyć). Nie dotknij zbyt mocno lub herbata płyn będzie przesiąkać do powłoki zamiast po prostu barwienia pęknięć.
W rondlu zagotować sos sojowy, cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie dodać torebki z herbatą. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 10 minut.
Dodaj jajka (i więcej wody, jeśli jaja nie są całkowicie pokryte płynem)i gotuj na wolnym ogniu, pokryte, 10 minut.
Wyjąć patelnię z ognia i pozostawić jajka w płynie, odsłonięte, aż ostygną, a następnie schłodzić co najmniej 2 godziny. Jaja wyjąć z płynu i obrać. Rezerwa 2 łyżki płynu do gotowania i wyrzucić resztę.
Ocet i płyn do gotowania ubić na majonez i podawać z jajkami. Obecne jaja w całości, następnie ćwierć do zanurzenia. (Żółtka mogą mieć ciemny pierścień.)
* Nieobrane jajka można schłodzić w płynie do gotowania do 2 dni. * Majonez balsamiczny sojowy można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i niektórych supermarketach.