Herbata-marmurkowe jajka z sojowym majonezem balsamicznym

Herbata-marmurkowe jajka z sojowym majonezem balsamicznym
Herbata-marmurkowe jajka z sojowym balsamicznym majonezem to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 143 kalorie, 7G białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 48 centów za porcję. Jeśli masz ocet balsamiczny, jajka, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Jak gotować na twardo jajka & Chińskie marmurkowe jajka Tean, Herbaciane Marmurkowe Jajka, oraz Herbaciane Marmurkowe Jajka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przykryć jajka zimną wodą o 1 cal w rondlu 2-3-ćwiartkowym i doprowadzić do wrzenia toczenia, częściowo przykrytego.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Wyjąć z ognia i odstawić jajka, przykryte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
3
Przełożyć jajka łyżką szczelinową do miski z lodem i zimną wodą i odstawić na 5 minut (do ostygnięcia). Delikatnie popukać skorupę tylną łyżką, aby lekko pękła (nie łuszczyć). Nie dotknij zbyt mocno lub herbata płyn będzie przesiąkać do powłoki zamiast po prostu barwienia pęknięć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
LódLód
HerbataHerbata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
W rondlu zagotować sos sojowy, cukier i wodę, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie dodać torebki z herbatą. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Torebka Na HerbatęTorebka Na Herbatę
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj jajka (i więcej wody, jeśli jaja nie są całkowicie pokryte płynem)i gotuj na wolnym ogniu, pokryte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
JajkoJajko
6
Wyjąć patelnię z ognia i pozostawić jajka w płynie, odsłonięte, aż ostygną, a następnie schłodzić co najmniej 2 godziny. Jaja wyjąć z płynu i obrać. Rezerwa 2 łyżki płynu do gotowania i wyrzucić resztę.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Ocet i płyn do gotowania ubić na majonez i podawać z jajkami. Obecne jaja w całości, następnie ćwierć do zanurzenia. (Żółtka mogą mieć ciemny pierścień.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
OcetOcet
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
* Nieobrane jajka można schłodzić w płynie do gotowania do 2 dni. * Majonez balsamiczny sojowy można przygotować 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Dostępne w sklepach z żywnością specjalistyczną i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajonezMajonez
JajkoJajko
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn