Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk

Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wędzonego indyka Hawajsko-portugalskiego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 656 kalorii, 77g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18 i kosztuje $2.02 za porcję. Jeśli masz imbir, imbir, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk, Pstrąg Portugalski gotowany w wędzonej szynce, oraz Hamburgery Z Indyka Hawajskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dniu 1 (2 dni przed Świętem Dziękczynienia) Usuń podroby z indyka i spłucz indyka do środka i na zewnątrz. Ustawić indyka, od strony piersi w dół, w dużej jednorazowej patelni do pieczenia ustawionej na blasze do pieczenia bez obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
2
Dodać podroby do patelni (wyrzucić szyję). Do wnęki indyka posypać grubo posiekanym imbirem i czosnkiem. W misce, ubij razem mielony czosnek, mielony imbir, sos sojowy, ocet, i brązowy cukier; wlać na indyka. Przykryj indyka folią i marynuj 2 dni, fastrygując 3 do 5 razy dziennie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
W dniu 3 (Święto Dziękczynienia) Usuń podroby i 1 szklankę marynaty z patelni i odstaw na portugalski SOS Kiełbasowy. Około 4 godziny przed podaniem wyjąć indyka z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Odstawić na 30 minut na patelni; w międzyczasie moczyć chipsy hickory w wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjąć indyka z patelni i zalać marynatą do miski, dodać bulion z kurczaka i odstawić. Włożyć indyka na patelnię, pierś do góry i dodać cebulę (włożyć 2 lub 3 ćwiartki do indyka). Indyk kratownicowy, Wiązanie pałeczek perkusyjnych szczelnie sznurkiem kuchennym; końcówki skrzydełek kratownicowych razem w ten sam sposób. Przykryj końcówki skrzydeł i podudzia foliowymi "czapkami" o dużej wytrzymałości, formując je ciasno, aby zapobiec przypaleniu. Całą patelnię luźno przykryć podwójną warstwą folii, rozciągając folię poza Indyk jak parasol.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Przygotuj grill węglowy lub gazowy, wystarczająco duży, aby pomieścić indyka, do gotowania pośredniego: na grillu węglowym zapalić około 60 brykietów z węgla drzewnego. Gdy węgle są nakrapiane popiołem (około 20 minut), kopiec równo po przeciwnych stronach ogniska. Do każdego Kopca dodać 5 brykietów i 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych teraz i co 30 minut podczas palenia. W przypadku korzystania z grilla gazowego (z co najmniej 11 w. pomiędzy pośrednimi palnikami ciepła), umieścić 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych w patelni ociekowej bezpośrednio na ciepło w przednim rogu i dodać 1/2 szklanki wiórów przez ruszt co 30 minut podczas palenia. Obróć ciepło na wysokie i wyreguluj gaz do pośredniego gotowania. Zamknij pokrywę i rozgrzej grill 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Ostrożnie przesuń patelnię z indykiem z blachy do pieczenia na środek grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
8
Zalać marynatą i bulionem. Zamknij pokrywę grilla. (Jeśli grill ma wargę, oprzyj patelnię pod kątem na grillu, a następnie ostrożnie przesuń patelnię na grill.) Wędzić indyka, fastrygując co 1/2 godziny, aż termometr natychmiastowy włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestry 150, około 2 1/2 godziny (rozpocząć sprawdzanie po 2 godzinach). Marynata z kadzi z patelni do żaroodpornej miski i rezerwy na Hawajsko-Portugalski sos z indyka i portugalski SOS Kiełbasowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z IndykaSos Z Indyka
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę6 Szklanek Niesmacznych Kostek Farszu Lub Suchego Chleba Pokrojonego W Kostkę
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
ChochlaChochla
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Przesuń blachę do pieczenia pod patelnią z indykiem, Ułatw pieczenie na blasze i podnieś patelnię z grillem z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
10
Niech Turcja odpocznie, pokryta folią, co najmniej 20 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 16
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
11
przed rzeźbieniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia29
Magazyn