Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk

Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj wędzonego indyka Hawajsko-portugalskiego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 656 kalorii, 77g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 18 i kosztuje $2.02 za porcję. Jeśli masz imbir, imbir, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Hawajsko-Portugalski Wędzony Indyk, Pstrąg Portugalski gotowany w wędzonej szynce, oraz Hamburgery Z Indyka Hawajskiego dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dniu 1 (2 dni przed Świętem Dziękczynienia) Usuń podroby z indyka i spłucz indyka do środka i na zewnątrz. Ustawić indyka, od strony piersi w dół, w dużej jednorazowej patelni do pieczenia ustawionej na blasze do pieczenia bez obręczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
2
Dodać podroby do patelni (wyrzucić szyję). Do wnęki indyka posypać grubo posiekanym imbirem i czosnkiem. W misce, ubij razem mielony czosnek, mielony imbir, sos sojowy, ocet, i brązowy cukier; wlać na indyka. Przykryj indyka folią i marynuj 2 dni, fastrygując 3 do 5 razy dziennie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
W dniu 3 (Święto Dziękczynienia) Usuń podroby i 1 szklankę marynaty z patelni i odstaw na portugalski SOS Kiełbasowy. Około 4 godziny przed podaniem wyjąć indyka z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Odstawić na 30 minut na patelni; w międzyczasie moczyć chipsy hickory w wodzie 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wyjąć indyka z patelni i zalać marynatą do miski, dodać bulion z kurczaka i odstawić. Włożyć indyka na patelnię, pierś do góry i dodać cebulę (włożyć 2 lub 3 ćwiartki do indyka). Indyk kratownicowy, Wiązanie pałeczek perkusyjnych szczelnie sznurkiem kuchennym; końcówki skrzydełek kratownicowych razem w ten sam sposób. Przykryj końcówki skrzydeł i podudzia foliowymi "czapkami" o dużej wytrzymałości, formując je ciasno, aby zapobiec przypaleniu. Całą patelnię luźno przykryć podwójną warstwą folii, rozciągając folię poza Indyk jak parasol.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Przygotuj grill węglowy lub gazowy, wystarczająco duży, aby pomieścić indyka, do gotowania pośredniego: na grillu węglowym zapalić około 60 brykietów z węgla drzewnego. Gdy węgle są nakrapiane popiołem (około 20 minut), kopiec równo po przeciwnych stronach ogniska. Do każdego Kopca dodać 5 brykietów i 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych teraz i co 30 minut podczas palenia. W przypadku korzystania z grilla gazowego (z co najmniej 11 w. pomiędzy pośrednimi palnikami ciepła), umieścić 1/2 szklanki odsączonych namoczonych wiórów drzewnych w patelni ociekowej bezpośrednio na ciepło w przednim rogu i dodać 1/2 szklanki wiórów przez ruszt co 30 minut podczas palenia. Obróć ciepło na wysokie i wyreguluj gaz do pośredniego gotowania. Zamknij pokrywę i rozgrzej grill 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sos Z Indyka, PodgrzewanySos Z Indyka, Podgrzewany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Ostrożnie przesuń patelnię z indykiem z blachy do pieczenia na środek grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zalać marynatą i bulionem. Zamknij pokrywę grilla. (Jeśli grill ma wargę, oprzyj patelnię pod kątem na grillu, a następnie ostrożnie przesuń patelnię na grill.) Wędzić indyka, fastrygując co 1/2 godziny, aż termometr natychmiastowy włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestry 150, około 2 1/2 godziny (rozpocząć sprawdzanie po 2 godzinach). Marynata z kadzi z patelni do żaroodpornej miski i rezerwy na Hawajsko-Portugalski sos z indyka i portugalski SOS Kiełbasowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Z IndykaSos Z Indyka
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Ser Zarella Częściowo Odtłuszczony StartySer Zarella Częściowo Odtłuszczony Starty
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)4 Kotlety Z Polędwiczki Wieprzowej Z Kością (o Grubości 1-1/2 Cala I Wadze 8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
ChochlaChochla
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Przesuń blachę do pieczenia pod patelnią z indykiem, Ułatw pieczenie na blasze i podnieś patelnię z grillem z indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos
10
Niech Turcja odpocznie, pokryta folią, co najmniej 20 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 16
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
11
przed rzeźbieniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia29
Magazyn