Harissa lamb & pepper kebabs
Need a dairy free main course? Harissa lamb & pepper kebabs może być świetnym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 603 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. 26 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Mieszanka pasty harissa, stek jagnięcy, cebula i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 91%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), Kebaby z jagnięciny i pieprzu, oraz Luleh Kebabs - Perskie Mielone Jagnięce Kebaby.
Instrukcje
Podgrzej grill. W dużej misce wymieszaj harissę z olejem, a następnie dodaj jagnięcinę, paprykę i cebulę.
Dodać trochę soli i pieprzu i wrzucić wszystko razem do herbu dobrze.
Jagnięcinę, paprykę i cebulę równomiernie przełożyć na 8 szaszłyków i ułożyć na blasze do pieczenia. Zeskrobać resztki marynaty.
Grilluj przez 8-10 minut, często obracając i fastrygując dowolnym z soków, które spływają. W międzyczasie przygotuj kuskus zgodnie z instrukcjami opakowania. Podziel kuskus na 4 talerze, na wierzch po kilka szaszłyków i zalej dowolnymi sokami z patelni.