Harissa-hummus kolczasty
Harissa-kolczasty hummus to przystawka ze Środkowego Wschodu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 67 kalorii, 0g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. 34 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka pasty harissa, oliwa z oliwek, przecier pomidorowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Pieczony makaron z sosem Merguez i Harissa, Harissa Hummus, oraz Butternut & harissa hummus.
Instrukcje
Włożyć trzy czwarte ciecierzycy do robota kuchennego z 3 łyżkami oliwy z oliwek, czosnkiem i pół szklanki wody. Blitz aż będzie gładka, dodając trochę więcej wody, jeśli to konieczne, aby uzyskać gęstą kremową konsystencję.
Dodaj resztę ciecierzycy, a następnie ponownie przez kilka sekund, aż będzie szlachetna. Doprawić solą i dobrze wycisnąć sok z cytryny.
Wymieszać czystą harissę i pomidor z resztą oliwy z oliwek.