Hamburgery z indyka cytrynowo-tymiankowego
Hamburgery z indyka cytrynowo-tymiankowego to bezmleczne danie główne. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 261 kalorii, 22g białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę z cytryny, cebulę, pakuj indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 86 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tymianek I Parmezan Hamburgery Z Indyka, Burgery Z Tuńczykiem Cytrynowo-Tymiankowym, oraz Pieczony Tymianek Cytrynowy Indyk.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Rozgrzać olej na małej patelni, dodać cebulę, smażyć przez kilka minut, aż lekko zbrązowieje i zmięknie, a następnie ostudzić.
Wymieszać indyka ze skórką cytrynową, tymiankiem, natką pietruszki, cebulą i przyprawami do dobrego połączenia.
Kształt mieszaniny na 4 hamburgery i zawijać rasher boczku wokół każdego. Włożyć do pieczenia, piec 20-25 minut, następnie smażyć na patelni przez kilka minut z każdej strony, aby chrupać boczek.
Podawać w bułce z sałatą, pokrojonym pomidorem, sosem pomidorowym i frytkami warzywnymi (przepis poniżej).
Polecane wino: Malbec, Merlot, Zinfandel
Hamburgery z indyka można łączyć z Malbec, Merlot i Zinfandel. Merlot będzie idealnie pasował do klasycznego burgera ze standardowymi dodatkami. Odważniejsze dodatki wymagają odważniejszych win, takich jak malbec lub pieprzny zinfandel. La Celian Elite Malbec z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
La Celia Elite Malbec
Złożone aromaty, w których wyróżniają się czerwone i soczyste owoce, z eleganckim wkładem kwiatowym i świeżymi ziołami.Starzenie się w dębu osiągnęło w tym winie wykwintne połączenie dominujące w owocach. W ustach znajduje się surowe wejście i duża długość. W ustach taniny są miękkie i jedwabiste. Idealny do picia z deską z kozim serem, zawiera prażoną szczepionkę, humitę, pieczone warzywa, gruszki w malbecu.