Hamburgery jagnięce z miętowym sosem jogurtowym
Open-Face hamburgery jagnięce z miętowym sosem jogurtowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 557 kalorii, 33g białka, oraz 44g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.62 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Mieszanka mielonej jagnięciny, ząbek czosnku, liście mięty plus 2 łyżki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć chleb można śledzić to danie główne z Ciasto Kawowe Chleb Bananowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Hamburgery jagnięce z pistacjowo-morelowym smakiem, Marokańskie hamburgery jagnięce z sosem miętowo-jogurtowym, oraz Hamburgery jagnięce z indyjskimi przyprawami i sosem jogurtowo-miętowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj grill do gotowania. Jeśli używasz grilla węglowego, otwórz otwory wentylacyjne na dnie grilla, a następnie lekki węgiel drzewny. Węgiel drzewny jest średnio gorący, gdy możesz trzymać rękę 5 cali nad stojakiem przez 3 do 4 sekund. Jeśli używasz grilla gazowego, rozgrzej palniki na wysokim, przykrytym, 10 minut, a następnie zmniejsz ciepło do umiarkowanie wysokiego.
Podczas grilla rozgrzewa, ubić razem jogurt, mieloną miętę, sok z cytryny i sól do smaku. Zmielić 1 połowę ząbka czosnku i ubić w sosie jogurtowym.
Wymieszać jagnięcinę, pietruszkę, cebulę, sól, pieprz i ziele angielskie z rąk w misce, aż po prostu połączone (nie przepracować mieszaniny lub paszteciki będą trudne). Formować na 4 (4 1/2 cala) paszteciki (1/2 cala grubości).
Posmaruj obie strony kromek chleba 2 łyżkami oleju (łącznie dla wszystkich kromek) i grilluj, przykryte tylko przy użyciu grilla gazowego, odwracając raz, aż do złotego, w sumie 1 do 2 minut. 1 stronę każdego tosta natrzeć pokrojoną stroną pozostałego czosnku i doprawić solą.
Placki grillowe na lekko naoliwionym stojaku grillowym, pokryte tylko w przypadku korzystania z grilla gazowego, odwracając się raz, aż zbrązowieje, ale nadal lekko różowe w środku, łącznie 5 do 7 minut.
Wymieszać mesclun, całe liście mięty, pozostałą łyżeczkę oleju oraz sól i pieprz do smaku. Jagnięcinę podzielić między tosty na talerzach, następnie łyżką sosu i polać zieleniną.
* Hamburgery można grillować na gorącej lekko naoliwionej dobrze przyprawionej dużej patelni grillowej na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając się raz, łącznie od 9 do 10 minut.