Halloumi faszerowane papryki
Halloumi nadziewane papryki może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 313 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 4,18 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 476 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz paprykę, marynowane grzyby antipasti, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Halloumi-nadziewane oliwą z oliwek Flatbread, Bakłażany faszerowane ryżem szpinakowym i halloumi, oraz Burgery ze szpinakiem i fetą z kurczakiem (aka Spanakopita Burgers) z grillowanym Halloumi, pieczoną czerwoną papryką i sosem szpinakowo-Feta.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200C/Gaz 6 / wentylator piekarnik 180C.
Pokrój paprykę na pół przez łodygi i zgarnij nasiona.
Paprykę umieścić w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Grzyby odsączyć, z słoika wymieszać oliwę z papryką, posypać łyżką oleju, następnie posypać solą i pieprzem.
Piec przez 20-25 minut, aż papryka będzie po prostu miękka.
Do miski wrzucić kuskus i wlać gorący wywar. Pozostawić na 5 minut do namoczenia, następnie puch widelcem i wymieszać grzyby, halloumi i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem i łyżką do połówek pieprzu. Wróć do piekarnika na 15 minut, aż ser będzie złoty.
Paprykę podawać na ciepło z mieszaną sałatką i chlebem czosnkowym.