Halibut z Zahtarem i miętą kuskus
Halibut z Zahtarem i miętą kuskus jest bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 7G białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz bez kości, ogórek, odtłuszczony bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zahtar Chicken & Tangerine Kuskus, Kebaby Z Pesto Halibut Z Kuskusem, oraz Halibut z oliwą i papryką kuskus.
Instrukcje
W blenderze lub robocie kuchennym połącz suszone wiśnie, oregano, kminek, paprykę, olej i sok z cytryny. Wirować do puree, skrobanie boków pojemnika w razie potrzeby.
Na patelni 1 1/2 - do 2-ćwiartkowej połącz kuskus i bulion. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zdjąć patelnię z ognia i odstawić, aż ciecz zostanie wchłonięta, około 5 minut. Trzymaj ciepło.
W międzyczasie opłucz halibuta, osusz i nałóż mieszankę wiśni. Ułóż każdy kawałek halibuta na nieco większym kawałku folii.
Wytnij folię, aby pasowała do ryb.
Ustaw folię z rybami na grillu na solidnym łóżku z gorących węgli lub na dużym ogniu na grillu gazowym (możesz trzymać rękę na poziomie grilla tylko 2 do 3 sekund). Przykryj grilla pokrywką (otwarte otwory wentylacyjne na węgiel drzewny) i gotuj, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale wilgotna w najgrubszej części (wycięta do testu), 8 do 10 minut.
Posiekany ogórek i posiekaną miętę wymieszać z kuskusem; łyżką na talerze.
Halibuta z grilla kroimy na równe porcje i układamy na kuskus. Doprawić do smaku solą.