Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa
Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i Gremolatą koperkowo-pomarańczową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $6.0 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 301 kalorii, 32G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, filety mahi-mahi, szalotki i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa, Zapiekane przegrzebki z prażonymi burakami, smażoną zielenią, cytrusową Gremolatą i kremem chrzanowym, oraz Kurczak, Starte Buraki I Buraczki Z Masłem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Szczotka duża obramowana blacha do pieczenia z 1 łyżką oleju.
Koper wymieszać i obrać w małej misce na gremolata.
Umieścić buraki w średniej szklanej misce; dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć buraki w połowie. Przykryć folią i kuchenką mikrofalową na wysokiej, aż po prostu miękkie, 8 do 10 minut. Odkryć i osuszyć. Buraki lekko chłodne. Obrać i pokroić w plastry o grubości od 1/4 do 1/3 cala. Zwrócić buraki do tej samej miski.
Dodaj 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę gremolaty i szalotki.
Posypać solą i pieprzem; dobrze wymieszać. Buraki wrzucić do innej średniej miski z 1 łyżką oleju; posypać solą i pieprzem.
Plastry buraków rozprowadzić w jednej warstwie na połowie przygotowanej blachy do pieczenia. Kopiec buraków zieleni na drugiej połowie blachy do pieczenia.
Ryby posypać solą i pieprzem; filety rybne umieścić na zieleni buraczanej.
Rybę posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Rybę posypać 2 łyżkami gremolaty.
Pieczone ryby i warzywa, aż ryba jest po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 8 protokół. Podzielić ryby i warzywa między talerze.
Posypać pozostałą gremolatą i podawać.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 491,93; % kalorii z tłuszczu 72,1; tłuszcz (G) 39,43; tłuszcz nasycony (G) 6,40; Cholesterol (mg) 84,30; węglowodany (g) 5,42; błonnik pokarmowy (G) 1,72; cukry ogółem (G) 0,83; węglowodany netto (g) 3,70; Białko (g) 27,70
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Loveblock Pinot Gris z oceną 4.6 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.