Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa

Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolatan Pomarańczowy to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 303 kalorie, 32G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz koperek, filety mahi-Mahi, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa, Halibut z prażonymi burakami, zielenią buraczaną i koperkiem-Gremolata pomarańczowa, oraz Zapiekane przegrzebki z prażonymi burakami, smażoną zielenią, cytrusową Gremolatą i kremem chrzanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Szczotka duża obramowana blacha do pieczenia z 1 łyżką oleju.
Koper wymieszać i obrać w małej misce na gremolata.
Umieścić buraki w średniej szklanej misce; dodać wystarczającą ilość wody, aby przykryć buraki w połowie. Przykryć folią i kuchenką mikrofalową na wysokiej, aż po prostu miękkie, 8 do 10 minut. Odkryć i osuszyć. Buraki lekko chłodne. Obrać i pokroić w plastry o grubości od 1/4 do 1/3 cala. Zwrócić buraki do tej samej miski.
Dodaj 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę gremolaty i szalotki.
Posypać solą i pieprzem; dobrze wymieszać. Buraki wrzucić do innej średniej miski z 1 łyżką oleju; posypać solą i pieprzem.
Plastry buraków rozprowadzić w jednej warstwie na połowie przygotowanej blachy do pieczenia. Kopiec buraków zieleni na drugiej połowie blachy do pieczenia.
Ryby posypać solą i pieprzem; filety rybne umieścić na zieleni buraczanej.
Rybę posmarować pozostałymi 2 łyżkami oleju.
Rybę posypać 2 łyżkami gremolaty.
Pieczone ryby i warzywa, aż ryba jest po prostu nieprzezroczyste w centrum, o 8 protokół. Podzielić ryby i warzywa między talerze.
Posypać pozostałą gremolatą i podawać.
Jedna porcja zawiera: kalorie (kcal) 491,93; % kalorii z tłuszczu 72,1; tłuszcz (G) 39,43; tłuszcz nasycony (G) 6,40; Cholesterol (mg) 84,30; węglowodany (g) 5,42; błonnik pokarmowy (G) 1,72; cukry ogółem (G) 0,83; węglowodany netto (g) 3,70; Białko (g) 27,70
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Scarpetta Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.