Halibut z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią

Halibut z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią
Halibut z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $7.15 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Jeśli masz podartą bazylią, sól koszerną, pepitas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Halibut Z Pepitami, Kaparami I Pomidorami, Cat Cora ' s Red Snapper Z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i, oraz Makaron muszkatołowy z pomidorkami koktajlowymi, kaparami i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej, suchej patelni na średnim ogniu, toast pepitas lekko. Nie pozwól im się zbrązowić. Jak tylko zaczniesz je wąchać, zdejmij patelnię z ciepła i przenieś na dużą płytę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona DyniNasiona Dyni
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Posypać halibuta z obu stron 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
HalibutHalibut
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Rozgrzać olej na dużej patelni z uchwytem żaroodpornym na średnim ogniu, aż zacznie migotać, ale nie pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Włożyć skórkę filetów do gorącego oleju i zapiekać, aż ryba zacznie zmieniać kolor, od 2 do 3 minut. Obrócić filety i dodać sok z cytryny, wino i masło do patelni. Jak tylko masło topi się i staje się spienione, dodać kapary i pomidory i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory uwolnienia soków, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Umieść patelnię w piekarniku, aż ryba zostanie ugotowana, 7 do 10 minut. Rybę zalać sokami i przełożyć na talerze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Dodaj filiżankę rozdartej bazylii, pepitas i pozostałą łyżeczkę soli do soków na patelni i mieszaj, aż bazylia lekko zwiędnie. Łyżkę mieszanki na rybę, udekorować świeżymi liśćmi bazylii i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
Nasiona DyniNasiona Dyni
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn