Halibut z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią
Halibut z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i bazylią to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $7.15 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 351 kalorii. Jeśli masz podartą bazylią, sól koszerną, pepitas i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 61%. Spróbuj Halibut Z Pepitami, Kaparami I Pomidorami, Cat Cora ' s Red Snapper Z Pepitami, kaparami, pomidorkami koktajlowymi i, oraz Makaron muszkatołowy z pomidorkami koktajlowymi, kaparami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej, suchej patelni na średnim ogniu, toast pepitas lekko. Nie pozwól im się zbrązowić. Jak tylko zaczniesz je wąchać, zdejmij patelnię z ciepła i przenieś na dużą płytę. Odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Posypać halibuta z obu stron 1 łyżeczką soli i pieprzu.
Rozgrzać olej na dużej patelni z uchwytem żaroodpornym na średnim ogniu, aż zacznie migotać, ale nie pali.
Włożyć skórkę filetów do gorącego oleju i zapiekać, aż ryba zacznie zmieniać kolor, od 2 do 3 minut. Obrócić filety i dodać sok z cytryny, wino i masło do patelni. Jak tylko masło topi się i staje się spienione, dodać kapary i pomidory i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory uwolnienia soków, o 1 minutę.
Umieść patelnię w piekarniku, aż ryba zostanie ugotowana, 7 do 10 minut. Rybę zalać sokami i przełożyć na talerze.
Dodaj filiżankę rozdartej bazylii, pepitas i pozostałą łyżeczkę soli do soków na patelni i mieszaj, aż bazylia lekko zwiędnie. Łyżkę mieszanki na rybę, udekorować świeżymi liśćmi bazylii i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santi Sortesele Pinot Grigio. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Santi Sortesele Pinot Grigio]()
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.