Halibut z masywnym Romesco

Halibut z masywnym Romesco
Halibut z masywnym Romesco może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 653 kalorie, 41g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 7,64 zł za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób naprawdę lubiło to europejskie danie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka papryki, pietruszki, oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać okruchy chleba można śledzić to danie główne z Czekoladowy Chleb Bananowy jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest super. Spróbuj Morszczuk z grubym"Romesco", Halibut smażony z sosem Romesco, oraz Rozmaryn Halibut Kebaby Z Sosem Romesco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do temperatury 232° (230C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umyć dno naczynia do pieczenia 13 9in (33 23cm)z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodać rybę, oskórowaną bokiem w dół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
4
Podgrzej 2 łyżki oleju na dużej, ciężkiej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodać bułkę tartą, migdały, i czosnek i gotować, mieszając często, aż złoty. Wymieszać natkę pietruszki. Łyżka mieszanki nad rybą. Przykryć folią aluminiową i piec przez 15 minut. Odkryć i piec 5 minut więcej, aż ryba jest nieprzezroczysta po przekłuciu nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
MigdałyMigdały
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
6
Tymczasem, aby sos romesco, pulse czerwone papryki, olej, ocet, cayenne, i papryka w robocie kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PaprykaPapryka
SOSSOS
OcetOcet
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
7
Przełożyć sos do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wyjąć rybę z piekarnika i skropić pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać na gorąco, polane sosem romesco.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
10
artykuł var
11
Typ_27_data = {};
12
artykuł
13
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn