Halibut z cytryną, kaparami i grzankami
Halibut z cytryną, kaparami i grzankami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 516 kalorii, 37g białka, oraz 27 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś plus 2 łyżki masła, sok z cytryny, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Halibut Z Ziołami I Kaparami, Chrupiące łyżwy z kalafiorem, boczkiem, kaparami i grzankami, oraz Łosoś smażony na patelni z rukolą, grzankami polenta i kaparami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na średniej patelni na średnim ogniu roztopić 4 łyżki masła. Gdy piana ustąpi, smaż kostki chleba na złoty i chrupiący, około 4 do 7 minut.
Wyjmij grzanki z patelni za pomocą szczelinowej szpatułki i odstaw na papierowych ręcznikach, aby osuszyć. Wytrzyj patelnię.
Mąkę ułożyć na talerzu i dobrze doprawić solą i pieprzem. Halibuta zagrzebać w mące i otrząsnąć nadmiar.
Powrót saute patelni do ognia i stopić 4 więcej łyżki masła. Gdy piana opadnie, dodaj rybę do patelni. Gotować, obracając raz, aż ryba nie jest już półprzezroczysta w środku, płatki łatwo, i jest złoty brąz po obu stronach, około 4 do 7 minut na stronę.
Przełóż rybę na talerz i wytrzyj patelnię.
Roztopić dodatkowe 2 łyżki masła, a gdy piana opadnie dodać kapary i grzanki.
Krótko podsmażyć, następnie dodać sok z cytryny i natkę pietruszki i wirować, aby połączyć.
Polać rybę na naczyniu i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Halibut bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Loveblock Pinot Gris. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Loveblock Pinot Gris]()
Loveblock Pinot Gris
Loveblock Pinot Gris jest blady złoty z nutami zieleni. Rocznik 2013 to wytrawny styl z kwiatowymi aromatami i nutą dojrzałego ananasa. Podniebienie odsłania gotowaną gruszkę i krwawą pomarańczę, a kończy się odrobiną cytrusów, dobrą konsystencją i bogatym dotykiem w ustach.