Halibut z cytrusowo-Koprowym smakiem

Halibut z cytrusowo-Koprowym smakiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj halibuta z cytrusowo-Koprowym smakiem. Na $5.99 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 254 kalorie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, sól, filety z halibuta i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać pomarańczowe sekcje, możesz śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 82% to danie jest super. Podobne przepisy to Grouper filety z cytrusowo-Koprowym smakiem, Halibut marynowany z koprem włoskim Tzatziki, oraz Grillowany Halibut z smakiem trzech pieprzyków.

Instrukcje

1
Posypać rybę 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
RybyRyby
SólSól
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj rybę na patelnię; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Połącz koper włoski, pomarańcza, liść kopru włoskiego, pozostały 1 łyżka oleju, pozostały 1/4 łyżeczki soli i pozostały 1/4 łyżeczki pieprzu; Wrzuć delikatnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper WłoskiKoper Włoski
PomarańczowyPomarańczowy
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Podawać z rybą.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby

Wyposażenie

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Halibut w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santi Sortesele Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia59
Magazyn