Halibut pieczony z Miso-glazurowanymi słodkimi ziemniakami

Halibut pieczony z Miso-glazurowanymi słodkimi ziemniakami
Pieczony Halibut ze słodkimi ziemniakami w Miso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 8,43 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści pietruszki, liści tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miso-glazurowany Halibut z pokrojonymi ogórkami, Miso-glazurowany Halibut ze szczypiorkiem i czarnym ryżem, oraz Pieczone W Piekarniku Glazurowane Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Włożyć halibuta do dużego, płytkiego naczynia i natrzeć steki oliwą z oliwek i tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
HalibutHalibut
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
4
W dużej misce, ubić roztopione masło z sake, mirin, sos sojowy i miso, aż połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
MisoMiso
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać słodkie ziemniaki i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
6
Rozłóż słodkie ziemniaki na dużej blasze do pieczenia Nonstick obręczy i piec je przez 35 protokół, obracając raz, do miękkości i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
7
Krótko przed podaniem podgrzać żeliwną patelnię grillową, aż do prawie palenia. Przyprawić steki z halibuta solą i pieprzem oraz grillem, obracając się raz, aż do momentu, gdy zostaną tylko ugotowane, około 7 minut. Słodkie ziemniaki wrzucić z sokiem z limonki i liści pietruszki. Ustawić steki halibut na talerzach i góry z pięciu warzyw Slaw. Łyżka słodkich ziemniaków obok i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Steki Z HalibutaSteki Z Halibuta
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Do Tacos

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia51
Magazyn