Halibut pieczony z Miso-glazurowanymi słodkimi ziemniakami
Pieczony Halibut ze słodkimi ziemniakami w Miso może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 10 i kosztuje 8,43 zł / porcja. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści pietruszki, liści tymianku, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Miso-glazurowany Halibut z pokrojonymi ogórkami, Miso-glazurowany Halibut ze szczypiorkiem i czarnym ryżem, oraz Pieczone W Piekarniku Glazurowane Słodkie Ziemniaki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć halibuta do dużego, płytkiego naczynia i natrzeć steki oliwą z oliwek i tymiankiem.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 30 minut.
W dużej misce, ubić roztopione masło z sake, mirin, sos sojowy i miso, aż połączone.
Dodać słodkie ziemniaki i wrzucić do herbu.
Rozłóż słodkie ziemniaki na dużej blasze do pieczenia Nonstick obręczy i piec je przez 35 protokół, obracając raz, do miękkości i lekko rumiane.
Krótko przed podaniem podgrzać żeliwną patelnię grillową, aż do prawie palenia. Przyprawić steki z halibuta solą i pieprzem oraz grillem, obracając się raz, aż do momentu, gdy zostaną tylko ugotowane, około 7 minut. Słodkie ziemniaki wrzucić z sokiem z limonki i liści pietruszki. Ustawić steki halibut na talerzach i góry z pięciu warzyw Slaw. Łyżka słodkich ziemniaków obok i podawać natychmiast.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Thrive Pinot Grigio z 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio