Halibut pieczony na patelni z Prosciutto, cytryną, białym winem i kaparami

Halibut pieczony na patelni z Prosciutto, cytryną, białym winem i kaparami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 36g białka, oraz 37g tłuszczu. Ten przepis służy 2. Za 7,42 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 35 minut. 25 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soku z cytryny, filetów z halibuta, pietruszki z płaskimi liśćmi oraz gałązek i białego wina. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to SOS Szalotkowy z białego wina z cytryną i kaparami, Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami, oraz Karczochy pieczone w garnku z białym winem i kaparami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połóż mąkę na głębokim talerzu lub w płytkiej misce i dobrze dopraw solą i pieprzem. Pogłębiaj rybę w mące. Umieść dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj 1 łyżkę oleju i masło i rozgrzej patelnię.
Dodaj filety i gotuj, aż się zrumienią z 1 strony, 2 do 3 minut. W tym samym czasie dodaj prosciutto i gotuj, mieszając, do zrumienienia. Następnie odwróć rybę, włóż patelnię do piekarnika i piecz, aż ryba się ugotuje, około 10 minut.
Wyjmij rybę na 2 talerze do serwowania. Zrzuć prosciutto Na Ręczniki papierowe, aby odsączyć.
Umieść patelnię z powrotem na średnim ogniu.
Dodaj kolejną łyżkę oliwy z oliwek, białe wino, sok z cytryny, kapary, pozostałe 2 łyżki masła i pietruszkę i zagotuj; gotować, aż się zmniejszy i zgęstnieje. Dopraw solą i pieprzem.
Rybę polać sosem, polać prosciutto i od razu podawać.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Halibut można łączyć z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno jest wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Chrupiące białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Burn Cottage Cashburn Pinot Noir z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
![Burn Cottage Cashburn Pinot Noir]()
Burn Cottage Cashburn Pinot Noir
Dojrzałe nuty ciemnej wiśni, czerwonej porzeczki i czekolady poprzedzają pikantne nuty dzikiego tymianku, wrzośca i ziemi. Giętkie taniny wypełniające usta nadają głębi podniebieniu, a świeżość i kwasowość czerwonych jagód zachowują piękną długość, skupienie i równowagę.