Okruchowy Halibut z Tomatillo Salsan to bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 324 kalorie, 33g białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $5.99 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz halibuta, chile, cytrynę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Ten przepis z cookstr.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiej kuchni. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Crumb-Coated Chicken & Blackberry Salsa, Grillowany Halibut Z Południowo-Zachodnim Rub I Tomatillo Salsa, oraz Dorsz Okruchowy.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 204°. opłucz rybę i osusz, a następnie umieść na blasze pokrytej folią aluminiową. Na wierzch każdego fileta wycisnąć sok z cytryny z połowy cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Cytryna
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
Wymieszać bułkę tartą i chile razem, a następnie posypać na górze, na dole, i po bokach każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Papryka Chili
3
Wstawić do piekarnika i piec, aż ryba będzie łatwo się płatkować (około 8 do 10 minut) po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Pozostałą połowę cytryny pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna
5
Podawać rybę z salsą i klinem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin Cytrynowy
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Ryby
6
Wymieszać bułkę tartą i chile razem, a następnie posypać na górze, na dole, i po bokach każdego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Papryka Chili
7
Wstawić do piekarnika i piec, aż ryba będzie łatwo się płatkować (około 8 do 10 minut) po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Pozostałą połowę cytryny pokroić wzdłuż na ćwiartki.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alois Lageder Terran Alpina Pinot Grigio vigneti delle Dolomiti z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.