Halibut o zapachu kopru włoskiego z Puttanesca

Halibut pachnący koprem włoskim z Puttanesca może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 396 kalorii, 39g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Mieszanka bazylii, nasion kopru włoskiego, filetów halibuta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać extravirgin oliwy z oliwek można śledzić to danie główne z Meyer cytrynowy tort Polenta z zimowym kompotem owocowym jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 66%. Spróbuj Zapiekana Puttanesca z tuńczyka z frytkami z kopru włoskiego, Halibut Puttanesca, oraz Halibut Puttanesca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować orzo, ugotować makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz; odcedzić.
Makaron umieścić w misce, wymieszać ze skórką i następnie 4 składniki (przez 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu). Rzucać, aby połączyć.
Aby przygotować rybę, połącz nasiona kopru włoskiego, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu; dobrze wymieszaj.
Posypać obie strony ryby mieszaniną nasion kopru włoskiego.
Rozgrzać 2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj rybę do patelni; smażyć 5 minut z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Przełożyć na talerz i ogrzać.
Podgrzać pozostałe 2 łyżeczki oleju na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i płatki czerwonej papryki na patelnię; smażyć 1 minutę.
Dodać czosnek; podsmażyć 15 sekund. Wymieszać pomidory i kapary; gotować 2 minuty.
Wyjąć z ognia; wymieszać z bazylią i pozostałą 1/4 łyżeczki soli. Podziel makaron równomiernie między każdą z 4 płyt; na wierzch po 1 filecie. Łyżka 1/3 szklanki mieszanki pomidorowej na każdej porcji.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.