Halibut gotowany na parze z pomarańczami, pomidorami i oliwkami
Halibut na parze z pomarańczami, pomidorami i oliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 395 kalorii, 34g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $6.59 za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Jeśli masz cebulę, oliwę z oliwek, 2-uncyjne puszki pomidorów w soku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Halibut Gotowany Na Parze Z Pomarańczami, Pomidorami I Oliwkami, Pieczony Halibut z cukinią, oliwkami, pomidorami i pomarańczami, oraz Halibut z kaparami, oliwkami i pomidorami.
Instrukcje
Odetnij skórkę i biały pestkę z pomarańczy.
Wytnij pomarańcze między membranami, aby uwolnić segmenty.
Rozgrzać olej w ciężkiej bardzo dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; smażyć do miękkości i dopiero zaczyna się brązowy, o 8 protokół.
Dodaj pomidory i wino. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i gotuj na wolnym ogniu 3 minuty. Delikatnie wymieszać w pomarańczowych segmentach i oliwkach. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Filety z halibuta posypać solą i pieprzem. Ułóż halibuta w jednowarstwowej mieszance warzywnej na patelni. Przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż halibut będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, około 12 minut.
Łyżka mieszanki warzywnej na talerze. Top z halibuta.
Ser feta umieścić na mieszance warzywnej i obok halibuta.
Posypać szczypiorkiem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.