Głęboko smażony Bocconcini z pikantnym chutneyem pomidorowym i czosnkowym

Głęboko smażony Bocconcini z pikantnym chutneyem pomidorowym i czosnkowym
Głęboko smażony Bocconcini z pikantnym chutneyem pomidorowym i czosnkowym wymaga około 4 godzin i 11 minut od początku do końca. Za 81 centów za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis na wegetariańskie danie lakto ovo ma 439 kalorii , 15 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 8 osób. Ten przepis z Foodnetwork wymaga soli i pieprzu koszernego, oliwy z oliwek, jajek i mąki. 13 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 63% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Ciasto do smażonej ryby w głębokim tłuszczu , przepis na chutney pomidorowy i Chunky Tomato Chutney .

Instrukcje

1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
1
Odcedź bocconcini i osusz papierowymi ręcznikami. Połóż na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami i pozostaw do wyschnięcia w lodówce przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki Doprawionej Włoskiej Bułki Tartej3 Szklanki Doprawionej Włoskiej Bułki Tartej
2
Wsyp mąkę do średniej wielkości miski, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Doprawione Włoskie Bułki TartejDoprawione Włoskie Bułki Tartej
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Włóż jajka do drugiej średniej miski, a bułkę tartą do trzeciej średniej miski. Obtocz bocconcini w mące, a następnie zanurz w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Obtocz bocconcini w bułce tartej, aż będą pokryte. Zanurz obtoczone bocconcini, ponownie, w jajkach, a następnie obtocz w bułce tartej. Zamroź panierowane bocconcini na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Cukierki Life SaversCukierki Life Savers
1 Suszony Pieprz Morita1 Suszony Pieprz Morita
5
Do chutney: W blenderze wymieszaj czosnek, imbir, 1/4 łyżeczki soli, ocet, cukier, oliwę z oliwek, kminek i pieprz. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Wlać do średniego rondla z grubym dnem i dodać pomidory. Doprowadzić mieszankę do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż większość płynu odparuje, a mieszanka stanie się gęsta, około 45 do 55 minut. Używając tylnej części drewnianej łyżki, delikatnie rozdrobnić pomidory, gdy zaczną mięknąć podczas gotowania. Doprawić solą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
7
Pozostaw chutney do ostygnięcia w temperaturze pokojowej na około 35 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
8
Umieścić w misce do serwowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Do dużego rondla o grubym dnie wlej tyle oleju, aby wypełnił patelnię do około jednej trzeciej wysokości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż termometr do smażenia na głębokim tłuszczu włożony do oleju osiągnie temperaturę 190°C. (Jeśli nie masz termometru, kostka chleba zrumieni się w ciągu 1–2 minut). Smaż bocconcini partiami, aż do uzyskania złotego koloru, przez około 15–20 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
11
Odsączyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
12
Ułóż bocconcini na półmisku i podawaj jako dodatek do dania, chutney.
Składniki, których będziesz potrzebować
16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella16 średnicy) Kulki Bocconcini Z Sera Mozzarella
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 11 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Magazyn