Gumbo Warzywne
Gumbo warzywne może być tylko Kreolski przepis, którego szukasz. Na $1.4 za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 249 kalorii, 9g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i odebrać paprykę, sól koszerna i pieprz, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 27 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Gumbo z krewetek i warzyw, Przegrzebek i Gumbo warzywne, oraz Gumbo z kraba i warzyw.
Instrukcje
Rozgrzać olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, mieszając, aż złoty, o 3 protokół.
Dodać cebulę, paprykę, seler, czosnek, 3 łyżki wody i 1/4 łyżeczki każda sól i pieprz. Zmniejszyć ogień do medium, przykryć i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, o 8 protokół.
Dodaj sos sojowy i paprykę i gotować, mieszając, 30 sekund. Wymieszać bulion warzywny, skrobając wszelkie rumiane kawałki z dna garnka, a następnie przykryć i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj zielenie i black-Eyed peas do garnka. Zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 15 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Podawać z ryżem, w razie potrzeby.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Wino Różane, Albarino, Sauvignon Blanc
Cajun świetnie komponuje się z winem różowym, Albarino i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau