Gumbo

Gumbo
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu kreolskich przepisów, więc spróbuj Gumbo. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 20g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis służy 10. 140 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Udaj się do sklepu i odebrać kostki bulionowe wołowiny, sos worcestershire, margaryna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć margarynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Icebox jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest dobre. Spróbuj Gulasz Gumbo-laya (Gumbo + Jambalaya), Gumbo zielone (gumbo Z ' herbes), oraz Gumbo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
2
Rozgrzać olej w ciężkim piecu holenderskim na średnim ogniu. Gotować kurczaka, aż rumiane z obu stron i usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
3
Dodać kiełbasę i gotować, aż rumiane, a następnie usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
4
Posypać mąkę na oleju, dodać 2 łyżki margaryny i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż brązowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Niech zasmażka ostygnie.
6
Powrót holenderski piekarnik na małym ogniu i stopić pozostałe 3 łyżki margaryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
MargarynaMargaryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
7
Dodaj cebulę, czosnek, zielony pieprz i seler i gotować przez 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
8
Dodaj sos Worcestershire, sól i pieprz, do smaku i 1/4 pęczek pietruszki. Gotować, często mieszając, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pietruszka-naćPietruszka-nać
9
Dodaj 4 szklanki gorącej wody i kostki bulionowe, stale ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
10
Dodać kurczaka i kiełbasę. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KiełbasaKiełbasa
11
Dodać pomidory i okra. Przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 godzinę. Tuż przed podaniem dodać zieloną cebulę, krewetki i posiekaną pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KrewetkiKrewetki
Ketmia Jadalna (okra)Ketmia Jadalna (okra)

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Albarino, wino różowe i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje dla Cajun. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Możesz spróbować La Marea Kristy Vineyard Albarino. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 28 dolarów za butelkę.
La Marea Kristy Vineyard Albarino
La Marea Kristy Vineyard Albarino
Jasne, świeże i chrupiące z nutami twarogu cytrynowego i mandarynki. Na podniebieniu wykazuje elegancką fakturę i jasną kwasowość na wykończeniu.Dobrze komponuje się z ostrygami, grillowanymi rybami i pikantnymi potrawami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia12
Magazyn