Gulasz ze słodkich ziemniaków i soczewicy

Gulasz ze słodkich ziemniaków i soczewicy
Wolnogrzewający Curry słodki potraw z ziemniaków i soczewicy jest bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje 90 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 30 minut. Jest idealny do Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mielonego kminku, jogurtu, soczewicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Curry Red Soczewica Gulasz Ze Słodkich Ziemniaków, Gulasz kokosowy Curry ze słodkich ziemniaków i soczewicy, oraz Gulasz ze słodkiej dyni i czerwonej soczewicy {Slow Cooker}.

Instrukcje

1
W 3-do 4-quart powolnej kuchence, wymieszać słodkie ziemniaki, cebulę, marchew i soczewicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
SoczewicaSoczewica
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
2
W 8-calowej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodać curry, kminek, sól, pieprz, piernik i czosnek; gotować 1 minutę, stale mieszając. Wymieszać z bulionem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Wlać mieszaninę do wolnej kuchenki; wymieszać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
5
Przykryć; gotować na małym ogniu od 5 do 6 godzin.
6
Zwiększ ustawienie ciepła do wysokiej. Wymieszać z zieloną fasolką. Przykryć; gotować około 15 minut dłużej lub aż fasolka szparagowa będzie chrupiąca-delikatna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod KątemGotowa Fasolka Szparagowa, Dostępna W Dziale Warzywnym, Przekrojona Na Pół Pod Kątem
7
Podawać posypane jogurtem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn