Gulasz z soczewicy z kiełbasą i ziemniakami

Gulasz z soczewicy z kiełbasą i ziemniakami
Gulasz z soczewicy z kiełbasą i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 992 kalorie. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka ząbków czosnku, kiełbasa z indyka, ser feta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Gulasz z soczewicy z kiełbasą, Gulasz Z Soczewicy I Kiełbasy, oraz Kiełbasa Gulasz Z Soczewicy.

Instrukcje

1
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużym, ciężkim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i curry i gotować, mieszając, aż czosnek będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
CzosnekCzosnek
3
Dodać bulion, liść laurowy i soczewicę i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło, przykryć i dusić 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SoczewicaSoczewica
BulionBulion
4
Dodaj ziemniaki, przykryć, i gotować, aż ziemniaki i soczewica są miękkie, ale nie mushy, o 10 do 15 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SoczewicaSoczewica
5
Podczas gotowania soczewicy, miejsce kielbasa w dużej patelni nonstick, na średnim ogniu. Brązowy po obu stronach, odstawić i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
SoczewicaSoczewica
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Usunąć twarde łodygi z rukoli (lub rukoli) i grubo posiekać. Po ugotowaniu gulaszu wrzucić pozostałe 2 łyżki oleju, sok z cytryny i rukolę. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Doprawić każdą porcję kiełbasą i fetą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Rukiew WodnaRukiew Wodna
KielbasaKielbasa
RukolaRukola
Ser FetaSer Feta
SólSól
GulaszGulasz
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn