Gulasz Z Soczewicy Przyprawiony
Przyprawiony gulasz z soczewicy jest bezglutenowe i wegańskie zupa. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 124 kalorie, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 89 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać chile, sól, fasola, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Indyjski gulasz letni: Dynia, kokos i gulasz z soczewicy, Obfity gulasz warzywny doprawiony wołowiną, oraz Gulasz z soczewicy i jajek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś dal, 1 1/2 szklanki wody i kurkumy do wrzenia w małym rondlu. Zmniejszyć ogień do bardzo niskiej i gotować, przykryte (sprawdzić od czasu do czasu, a jeśli mieszanina wydaje się wysuszone, dodać do około 1/4 szklanki wody), aż groszek są miękkie i złamać po naciśnięciu łyżką, o 30 minut (45 minut, Jeśli za pomocą split grochu).
W międzyczasie rozpuść koncentrat tamaryndowca w 2 łyżkach gorącej wody, rozbijając go palcami.
Rozgrzać olej w 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu, aż mieni się, a następnie gotować nasiona kozieradki i asafetida, mieszając, aż nasiona kozieradki zaczną brązowieć, o 30 sekund. Wymieszaj pozostałe 2 szklanki wody, ziemniaki, warzywa, chile, kolendra, proszek Sambar, mieszanina tamaryndowca i 1 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
Mash dal w rondlu z masherem ziemniaczanym lub z tyłu łyżki do postaci grubej pasty, a następnie wymieszać z mieszaniną warzywną. Gotować na wolnym ogniu 10 minut, mieszając w wodzie w razie potrzeby cienkie (konsystencja powinna być cieńsza niż grochówka). Doprawić solą i sokiem z cytryny.
Wymieszać 3 łyżeczki mielonej kolendry, 3/4 łyżeczki mielonej cuminutes, i 1/8 łyżeczki każdy z mielonej kurkumy, pieprz cayenne, pieprz czarny, i asafetida.* Chile można usunąć podczas gotowania, gdy gulasz jest wystarczająco pikantny dla twojego smaku.* Sambar może być wykonany 2 dni wcześniej i schłodzony.