Gulasz z soczewicy i makaronu

Gulasz z soczewicy i makaronu
Przepis na gulasz z soczewicy i makaronu można przygotować w około 8 godzin i 25 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,57 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 25 g białka i 27 g tłuszczu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Mieszanka cebuli, ziemniaków, grubo mielonego pieprzu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz z soczewicy i makaronu w wolnej kuchence, Indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy oraz Indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy.

Instrukcje

1
Kiełbasę zrumienić na oleju i maśle na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać ziemniaki, marchew, seler i cebulę. Gotuj i mieszaj przez 3 minuty na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Przenieść do 4- lub 5-qt. powolna kuchenka. Dodać bulion, soczewicę, pomidory, liść laurowy, pieprz i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
SoczewicaSoczewica
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
4
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż soczewica będzie miękka. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu; odpływ. Wymieszaj makaron w powolnej kuchence. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
SoczewicaSoczewica
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
5
Posyp porcje serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn – Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą dań i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką z gruszek, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami schabowymi i musem jabłkowym. Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn