Gulasz z soczewicy i makaronu

Gulasz z soczewicy i makaronu
Przepis na gulasz z soczewicy i makaronu można przygotować w około 8 godzin i 25 minut. Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,57 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 500 kalorii, 25 g białka i 27 g tłuszczu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Mieszanka cebuli, ziemniaków, grubo mielonego pieprzu i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Gulasz z soczewicy i makaronu w wolnej kuchence, Indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy oraz Indyjski gulasz letni: gulasz z dyni piżmowej, kokosa i soczewicy.

Instrukcje

1
Kiełbasę zrumienić na oleju i maśle na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KielbasaKielbasa
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać ziemniaki, marchew, seler i cebulę. Gotuj i mieszaj przez 3 minuty na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Przenieść do 4- lub 5-qt. powolna kuchenka. Dodać bulion, soczewicę, pomidory, liść laurowy, pieprz i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
SoczewicaSoczewica
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
4
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 8-10 godzin lub do momentu, aż soczewica będzie miękka. Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu; odpływ. Wymieszaj makaron w powolnej kuchence. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
SoczewicaSoczewica
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali3 Funty Bezkostnych I Bezskórnych Udek Kurczaka, Pokrojonych Na Kawałki O Długości 2 Cali
5
Posyp porcje serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec to moje ulubione wina Stew. Pełne, czerwone wina, takie jak Malbec i Cabernet Sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn – Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą dań i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką z gruszek, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami schabowymi i musem jabłkowym. Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W8 hrs, 25 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn