Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli

Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli
Gulasz z małży, chorizo i białej fasoli wymaga ok. 35 minut od początku do końca. To danie główne ma 444 kalorie, 30g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 2. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 41 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis z BBC Good Food wymaga chorizo, octu sherry, pomidorów w puszkach i pietruszki z płaskim liściem. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest spektakularne. Gulasz z Chorizo i białą fasolą, Niedzielna Kolacja: gulasz z małży i Chorizo, oraz Dip chorizo-and-White Bean są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Chorizo smażymy na dużej patelni z pokrywką, na średnim ogniu, aż zacznie się chrupać i uwolnić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście1/2 Szklanki Liści Pietruszki O Płaskich Liściach, Zerwanych 3 Duże Garście
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać cebulę i gotować przez 5 minut, aż zacznie mięknąć. Następnie dodać czosnek i drobno posiekaną natkę pietruszki i smażyć jeszcze 1 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
3
Wlać bulion i pomidory. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, następnie dodać fasolę i ocet sherry. Gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż płyn lekko się zmniejszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Puszka Zielonej Fasoli, OdsączonaPuszka Zielonej Fasoli, Odsączona
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
4
Rozsypać małże, przykryć pokrywką i parować przez 2-4 minuty, potrząsając od czasu do czasu patelnią, aż małże się otworzą. Mają trochę smaku przed przyprawą, jak małże mogą być dość słone. Następnie rozsypać posiekaną natkę pietruszki. Jedz z dużą ilością chrupiącego chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
łyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwekłyżka Importowana Grecka Oliwa Z Oliwek
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest nikiel & nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 115 dolarów.
Nikiel & Nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Vaca Vista Cabernet Sauvignon
Absolutny tłum pleaser, ten Oak Knoll District Cabernet ma wyraziste czerwone porzeczki i aromaty kwiatowe oraz czyste czerwone aromaty owocowe. Miękkie i jedwabiste w całym podniebieniu, owoce są soczyste i pełne, z polerowanymi taninami, szerokim odczuciem w ustach i jednym z gładkich, najładniejszych wykończeń vintage.
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia73
Magazyn