Gulasz z kurczaka z jabłecznikiem i pasternakiem

Gulasz z kurczaka z jabłecznikiem i pasternakiem
Need a dairy free main course? Gulasz z kurczaka z jabłecznikiem i pasternakiem może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 34g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 577 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.81 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka świeżo mielonego pieprzu, cebuli, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Przyjaciele karmienia: Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, pasternakiem i pancettą, Piersi Kurczaka Duszone Z Twardym Cydrem I Pasternakiem, oraz Piersi Kurczaka Duszone Z Twardym Cydrem I Pasternakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W dużym garnku lub holenderskim piekarniku rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu. Udka i podudzia kurczaka przyprawić 14 łyżeczkami soli i pieprzu. Gotować kurczaka, aż rumiane, obracając, o 8 protokół w ogóle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
3
Usunąć
4
Wylać wszystko oprócz 1 łyżki tłuszczu z garnka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i wymieszać z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
6
Ubijamy cydr i bulion i gotujemy na wolnym ogniu, skrobając dno garnka, aby usunąć brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego2 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Syropu Klonowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
7
Dodaj cebulę, pasternak, marchew, tymianek i pozostałe 12 łyżeczki soli. Dusić, częściowo przykryte, przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Odstaw kurczaka do garnka. Dodać gulasz na wolnym ogniu, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika, aż kurczak będzie gotowy, a warzywa będą miękkie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Propozycje Menu: proste gotowane ziemniaki, makaron jajeczny lub ryż idealnie nadają się do połowu dodatkowego sosu gulaszowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Groszek Goya®Groszek Goya®
10
Rekomendacja wina: wino "komfortowe" sprawi, że to danie będzie jeszcze bardziej satysfakcjonujące. Rustykalna czerwień z południa Francji, taka jak Cahors lub Minervois, jest dobrą możliwością.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn