Gulasz z kurczaka i ziemniaków Puebla
Gulasz z kurczaka i ziemniaków Puebla to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 785 kalorii, 50g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 2,39 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz pod ręką sól, oregano, ziemniaki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć wodę można śledzić to danie główne z Arbuz-Brzoskwinia Slushies jako deser. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kurczak w Krecie, w stylu Puebla, Łatwy Puebla-Style Kurczak Mole, oraz Nowy Gulasz Ziemniaczano-Drobiowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kurczaka, wodę, 2 ćwiartki cebuli i 1 łyżeczkę soli do wrzenia, przykryte, w garnku 4 - do 5-ćwiartkowym na umiarkowanie wysokim ogniu. Gotować 10 minut, następnie zdjąć z ognia i odstawić, przykryte, aż kurczak jest po prostu gotowane przez, o 10 minut.
Przełożyć kurczaka na talerz, rezerwując bulion z cebulą. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, grubo rozdrobnić kurczaka, odrzucając skórę i kości.
Podczas gotowania kurczaka, podgrzać suche dobrze przyprawione małe patelnie żeliwne na umiarkowanym ogniu do gorąca, następnie brązowy czosnek i pozostałe 2 ćwiartki cebuli ze wszystkich stron, obracając szczypcami, o 5 protokół. Czosnek obieramy i przekładamy z cebulą do blendera.
Dodaj pomidory z sokiem, chiles i oregano, a następnie przecier, aż będzie gładki.
Gotować chorizo w oleju w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając, aż tłuszcz zostanie wytopiony, o 2 protokół. Ostrożnie dodać przecieru (będzie rozpryskiwać i pary) i gotować, mieszając często, aż gruby, o 10 protokół.
Ziemniaki obrać i pokroić w 3/4-calowe kawałki, a następnie dodać do rezerwowego bulionu z pozostałą łyżeczką soli. Dusić, pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż ziemniaki są prawie miękkie, o 10 protokół.
Dodać ziemniaki i cebulę do mieszanki chorizo wraz z 2 szklankami bulionu (resztę zachować do innego użycia). Wymieszać z kurczakiem i dusić 10 protokół.
* Dostępne na rynkach Latino i niektórych sklepach specjalistycznych żywności.