Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej

Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej
Baskijski gulasz z jagnięciny może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 536 kalorii, 53g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 5,91 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. 2123 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest idealny do Zima. Jeśli masz pomidor, wino, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 6 godzin i 20 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Gulasz Z Jagnięciny Baskijskiej, Tastetrotting: Marmitako vel Baskijski gulasz z tuńczyka z papryką i ziemniakami, oraz Baskijskie Ciasto Wiśniowe (Cherry Gâteau Basque) są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połączyć jagnięcinę, połowę ząbków czosnku, rozmaryn, i białe wino w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Marynować od 2 do 3 godzin.
3
Mięso odcedzić, wyrzucić marynatę i osuszyć papierowymi ręcznikami. Pozostałe ząbki czosnku zmielić i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mięso MieloneMięso Mielone
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
1
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej patelni o dużym dnie z pokrywką, na średnim ogniu. Pracując partiami, brązuj mięso ze wszystkich stron, około 10 minut na partię. Posolić mięso, gdy brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1
Wyjąć mięso z patelni i dodać posiekaną cebulę na patelnię. Gotować, skrobanie rumiane kawałki przyklejone do dna garnka z drewnianą łyżką, aż cebula są miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać czosnek i gotować jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
3
Mięso odstawić na patelnię, dodać paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, natkę pietruszki, liść laurowy, czerwone wino, przyprawić na wolnym ogniu: mięso odstawić na patelnię z cebulą i czosnkiem. Wymieszaj paprykę, pieczoną paprykę, pomidory, pietruszkę, liść laurowy i czerwone wino. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do medium, i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, pozwalając płyny, aby zmniejszyć nieco.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Dodać bulion z kurczaka, dusić: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
5
Dodać bulion z kurczaka, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu, przykryte, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Dodaj świeżo zmielony czarny pieprz i więcej soli do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały RyżDo Podania Ciepłe Tortille Kukurydziane Lub Biały Ryż
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
7
Podawać z rustykalnym chlebem. Jeśli chcesz, spróbuj udekorować świeżymi liśćmi mięty (choć nie mam pojęcia, jak to jest "baskijskie", po prostu smakuje.)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Miętaświeża Mięta
Włoski ChlebWłoski Chleb

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Nikiel & nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 120 dolarów za butelkę.
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Nikiel & Nikiel Quicksilver Cabernet Sauvignon
Wspaniały pop czerwonych owoców-podpis tej winnicy-otwiera ten dekadencki, skoncentrowany rocznik. 2015 Quicksilver ma nieco ciemniejsze smaki owocowe niż jego poprzedni rocznik, zachowując jednocześnie soczyste nuty wiśni i śliwki, które trzeba pokochać z tej zachodniej strony Rutherford. Eleganckie nuty kwiatowe i przepyszna naturalna kwasowość rozjaśniają podniebienie, podczas gdy bogate taniny przenoszą smaki w długie, trwałe wykończenie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Magazyn