Gulasz z dziczyzny

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezmlecznych do swojego pudełka z przepisami, gulasz z dziczyzny może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 320 kalorii , 24 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 1,17 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, butelkowanego sosu do brązowienia, oleju rzepakowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis polubiło 73 smakoszy i kucharzy. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na zimę . Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 20 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 89% . Ten wynik jest znakomity. Gulasz z dziczyzny , klops z dziczyzny z sosem BBQ z jeżynami i haszem ze słodkich ziemniaków/dyni bawolej oraz suwaki z dziczyzny są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej olej w holenderskim piekarniku. Brązowe mięso.
Dodać cebulę, czosnek, sos Worcestershire, liść laurowy, oregano, sól, pieprz i wodę. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez 1,5–2 godziny lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj ziemniaki i marchewkę. Kontynuuj gotowanie, aż warzywa będą miękkie, około 30-45 minut.
Wymieszaj mąkę i zimną wodę; wmieszać do gulaszu. Gotuj i mieszaj, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać.
W razie potrzeby dodaj sos brązujący.