Gulasz węgierski wieprzowy

Gulasz węgierski wieprzowy
Przepis na gulasz węgierski wieprzowy można przygotować w około 55 minut . To danie główne ma 593 kalorie , 30 g białka i 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków, kiszonej kapusty, papryki i cebuli. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Gulasz węgierski wieprzowy , Gulasz węgierski I i Gulasz węgierski I są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku smaż wieprzowinę na oleju na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę; gotować, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
3
Dodać bulion, paprykę, kminek, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
4
Dodaj kiszoną kapustę; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
5
Połącz mąkę i wodę, aż będzie gładka; wmieszać do mieszanki wieprzowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
6
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Wróć do ciepła; gotować na małym ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
7
Podawać na ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do SmakuPłatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku

Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt

Shiraz, Rioja i Zweigelt to świetny wybór na gulasz. Chociaż węgierskie wino czerwone byłoby odpowiednie, polecamy kilka łatwiejszych do znalezienia win czerwonych, które również będą dobrze pasować. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Kilikanoon Covenant Shiraz. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Covenant 2008 ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym zwęgleniem francuskiego dębu. Ciemne, pikantne aromaty imponująco oddziałują na podniebienie. Jego gładkie odczucie w ustach i tekstura uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn