Gulasz węgierski wieprzowy
Przepis na gulasz węgierski wieprzowy można przygotować w około 55 minut . To danie główne ma 593 kalorie , 30 g białka i 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków, kiszonej kapusty, papryki i cebuli. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Gulasz węgierski wieprzowy , Gulasz węgierski I i Gulasz węgierski I są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku smaż wieprzowinę na oleju na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę; gotować, aż cebula będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodać bulion, paprykę, kminek, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Dodaj kiszoną kapustę; przegrzać.
Połącz mąkę i wodę, aż będzie gładka; wmieszać do mieszanki wieprzowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Wróć do ciepła; gotować na małym ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje (nie gotować).
Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt
Shiraz, Rioja i Zweigelt to świetny wybór na gulasz. Chociaż węgierskie wino czerwone byłoby odpowiednie, polecamy kilka łatwiejszych do znalezienia win czerwonych, które również będą dobrze pasować. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Kilikanoon Covenant Shiraz. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Przymierze Kilikanoon Shiraz]()
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Covenant 2008 ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym zwęgleniem francuskiego dębu. Ciemne, pikantne aromaty imponująco oddziałują na podniebienie. Jego gładkie odczucie w ustach i tekstura uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.