Gulasz węgierski wieprzowy

Gulasz węgierski wieprzowy
Przepis na gulasz węgierski wieprzowy można przygotować w około 55 minut . To danie główne ma 593 kalorie , 30 g białka i 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków, kiszonej kapusty, papryki i cebuli. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 51% wyniku , co jest całkiem niezłym wynikiem. Gulasz węgierski wieprzowy , Gulasz węgierski I i Gulasz węgierski I są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W holenderskim piekarniku smaż wieprzowinę na oleju na średnim ogniu. Wymieszaj cebulę; gotować, aż cebula będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
2
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3
Dodać bulion, paprykę, kminek, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i dusić przez 30 minut lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
4
Dodaj kiszoną kapustę; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I PosiekanaKapusta Kiszona, Dobrze Odsączona I Posiekana
5
Połącz mąkę i wodę, aż będzie gładka; wmieszać do mieszanki wieprzowej. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu zgęstnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na OpakowanieOlej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
6
Zdjąć z ognia; wymieszać ze śmietaną i koperkiem. Wróć do ciepła; gotować na małym ogniu przez 1-2 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje (nie gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
świeżo Zebrane Gałązki Kopruświeżo Zebrane Gałązki Kopru
7
Podawać na ziemniakach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą

Polecane wino: Shiraz, Rioja, Zweigelt

Shiraz, Rioja i Zweigelt to świetny wybór na gulasz. Chociaż węgierskie wino czerwone byłoby odpowiednie, polecamy kilka łatwiejszych do znalezienia win czerwonych, które również będą dobrze pasować. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Kilikanoon Covenant Shiraz. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Przymierze Kilikanoon Shiraz
Covenant 2008 ma jaskrawoczerwony kolor z młodzieńczymi szkarłatnymi odcieniami. Nos emanuje nutami lukrecji, mielonej kawy i pikantnych, czarnych oliwek połączonych z pikantnym zwęgleniem francuskiego dębu. Ciemne, pikantne aromaty imponująco oddziałują na podniebienie. Jego gładkie odczucie w ustach i tekstura uwodzicielsko łączą się z dębem, zapewniając trwałe, drobnoziarniste wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn