Gulasz wołowy z północnych Włoch

Gulasz wołowy z północnych Włoch
Jeśli masz około 4 godzin i 50 minut do spędzenia w kuchni, gulasz wołowy po północnowłosku może być znakomitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym do wypróbowania. Ten przepis jest dla 8 osób i kosztuje 3,54 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 395 kalorii , 35 g białka i 8 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako danie główne w stylu śródziemnomorskim. Można go jeść o każdej porze, ale jest szczególnie dobry zimą . 71 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka oliwy z oliwek, ziemniaków, selera i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 98% , co jest niesamowite. Podobne przepisy to włoski gulasz z owoców morza , gulasz wołowy i Guinness oraz gulasz wołowy z zielonym chili .

Instrukcje

1
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnio-wysokim ogniu. Smaż wołowinę partiami w gorącym oleju, aż do całkowitego zrumienienia, około 5 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Przenieś zrumienione kostki wołowiny na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, utrzymując patelnię nad palnikiem i zachowując tłuszcz z wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Smaż i mieszaj cebulę, seler i marchewkę w zachowanym tłuszczu wołowym, aż zmiękną, 2 do 3 minut. Wymieszaj pieczarki i czosnek z mieszanką cebulową.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
4
Wlej czerwone wino do patelni; doprowadź do wrzenia, jednocześnie zdrapując z dna patelni drewnianą łyżką zrumienione resztki jedzenia. Kontynuuj gotowanie mieszanki, aż wino odparuje, 7 do 10 minut. Wymieszaj pomidory z mieszanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Wołowinę włóż z powrotem na patelnię z ziemniakami, bazylią, tymiankiem, majerankiem i szałwią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MajeranekMajeranek
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Wlać bulion wołowy i sos pomidorowy na mieszankę. Doprowadzić płyn do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
Bulion WołowyBulion Wołowy
7
Zmniejsz ogień do małego i gotuj na wolnym ogniu, aż wołowina będzie bardzo miękka, a sos gęsty, około 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia87
Magazyn