Gulasz wołowy z marchewką

Gulasz wołowy z marchewką
Gulasz wołowy i stout z marchewką to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 828 kalorii, 46g białka, oraz 57 g tłuszczu. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kostkę bulionu wołowego, dużą gałązkę tymianku, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 314 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Obfity gulasz wołowy i mocny, Gulasz Wołowy Irish Stout, oraz Guinness Week: Gulasz Wołowy.

Instrukcje

1
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Rozgrzać olej w dużym naczyniu z pokrywką, mięso bardzo dobrze brązować partiami, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
3
Dodaj cebulę i marchew do naczynia, nadaj im dobre brązowienie, a następnie rozrzuć mąkę i wymieszaj. Przełóż mięso i wszelkie soki z powrotem do naczynia i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone WinoCotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Wlać Guinnessa i pokruszyć w kostce bulionu. Całość przyprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Włóż zioła i przynieś wszystko na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
GuinnessGuinness
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na około 2 godziny, aż mięso będzie naprawdę miękkie. Gulasz można teraz schłodzić i zamrozić na okres do 3 miesięcy całkowicie rozmrozić przed ponownym podgrzaniem, aż do nagrzania rur. Pozostaw gulasz, aby się trochę uspokoił, a następnie podawaj z kremowym zacierem pasternakowym na prawdziwe święto zimowych warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Oliwa Z Oliwek Do TostówOliwa Z Oliwek Do Tostów
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych12 Małych Pasternaków, Umytych I Dokładnie Obranych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Cabernet Sauvignon, Chablis, Malbec

Gulasz świetnie komponuje się z Cabernet Sauvignon, Chablis i Malbec. Pełne czerwone wina, takie jak malbec i cabernet sauvignon, są idealnym dodatkiem do gulaszu wołowego. Gulasz rybny prawdopodobnie wymaga białego wina, takiego jak chablis. Jednym z win, które można spróbować jest Inapawine Cabernet Sauvignon. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 75 dolarów.
iNapaWine Cabernet Sauvignon
iNapaWine Cabernet Sauvignon
Natychmiastowe poczucie przyprawy do nosa, a następnie intensywna Czarna wiśnia, śliwka z nutami pieprzu. Duży alkohol jest oczywisty, ale nie nazwałbym go obezwładniającym w tym sensie. Jest to" owocowa bomba " na początek tej smacznej taksówki. W sumie mocne pokazy.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia31
Magazyn