Gulasz wołowy z cydrem
Gulasz wołowy z cydrem może być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 28 g białka , 13 g tłuszczu i łącznie 367 kalorii . Za 1,28 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i kup tymianek, mięso do gulaszu wołowego, sól i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezmleczną . Będzie hitem na Twoim zimowym wydarzeniu. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 68% , to danie jest solidne. Podobne przepisy obejmują gulasz wołowy i Gulasz Gulasz Gulasz wołowy z zielonym chili i Klasyczny gulasz wołowy .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj mąkę, sól i pieprz.
Dodaj wołowinę, kilka kawałków na raz, i potrząśnij, aby pokryć. W dużym rondlu zrumień wołowinę na oleju; odcedź. Wymieszaj z cydrem, wodą, octem i tymiankiem; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę i 45 minut lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.
Dodaj marchewki, seler, ziemniaki i cebulę; doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.