Gulasz wołowy LaVohn
Gulasz wołowy lavohna wymaga około 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 2,27 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 38g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 455 kalorii. Sprawdza się jako danie główne. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz liście laurowe, ziemniaki, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ziemniaki można śledzić to danie główne z Bułeczki Z Słodkimi Ziemniakami jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest dobre. Spróbuj Serdeczny gulasz wołowy-gulasz wołowy można łatwo zrobić w crockpot, Gulasz wołowy Roni, tak, gulasz wołowy, oraz Gulasz wołowy z Rzep (wołowina Bourguignonne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce wymieszać mąkę, czarny pieprz, sól i czosnek w proszku.
Rozgrzać olej rzepakowy na patelni na średnim ogniu. Kawałki wołowiny zagrzebać w przyprawionej mące, a wołowinę ze wszystkich stron opłukać na gorącym oleju.
Wymieszaj wodę, bulion warzywny, bulion wołowy, wino Cabernet, tymianek, liście laurowe, cebulę i czosnek w dużym holenderskim piekarniku lub ciężkim garnku.
Dodać wołowinę, doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień na wolnym ogniu. Gotuj gulasz, aż wołowina będzie bardzo miękka i płyn zmniejszy się, o 1 1/2 godziny. Wymieszać w marchew i ziemniaki, doprowadzić do wrzenia, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 30 więcej minut.
Zmiksować skrobię kukurydzianą w małej misce z niewielką ilością wody, aż będzie gładka i wymieszać z gulaszem. Gotować na wolnym ogniu, aż zgęstnieje, stale mieszając. Przed podaniem wyreguluj sól i pieprz.