Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami

Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami
Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, cebulą perłową i ziemniakami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 60g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 896 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz szałwię, jabłecznik, jabłka granny smith i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Wieprzowina duszona na twardo z jabłkami i cebulą, Przyjaciele karmienia: Gulasz wieprzowy z twardym cydrem, pasternakiem i pancettą, oraz Crispin Cider-Przesiąknięte Boczkiem Bachory Z Karmelizowaną Cebulą Z Twardego Cydru.

Instrukcje

1
Cebulę ugotować w dużym rondlu z kotłówsolonej wody 2 minuty; przenieść do miski ofice wody do ostygnięcia. Cebulę obrać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Boczek gotować w dużym dużym garnku overmedium ciepła, aż lekko rumiane. Używając łyżki, przełożyć boczek na papier, aby osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Posyp łopatkę wieprzowąchara sól i pieprz. Zwiększyć ciepło tomedium-wysoki. Praca w 2 partiach, dodaćpork do tego samego garnka i gotować, aż zbrązowieje, o 7 protokół na partię. Korzystanie slottedspoon, przenieść wieprzowinę do dużej miski. Reduceheat do średniej; dodać szalotki i pasternak.Przykryć garnek i gotować, aż zacznie sięczęsto, mieszając od czasu do czasu, o 5 minut. Wymieszać w 3 łyżeczki szałwii; wymieszać 1minute.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łopatka Wieprzowałopatka Wieprzowa
PasternakPasternak
SzalotkaSzalotka
WieprzowinaWieprzowina
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
4
Dodaj 1/2 szklanki Calvados, jeśli używasz; cookuntil prawie odparował, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
5
Dodaj bulion, cydr, zarezerwowany boczek i porkwith wszelkie nagromadzone soki. Doprowadzić do wrzenia, zeskrobując wszelkie rumiane kawałki z woodenspon. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; coverand gotować na wolnym ogniu, aż wieprzowina będzie miękka, około 1 godziny 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
BulionBulion
CydrCydr
WieprzowinaWieprzowina
6
Dodaj ziemniaki i cebulę perłową do duszenia; przykryj i gotuj, aż warzywa będą prawie gotowe, o 30 minutach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
GulaszGulasz
7
Dodać jabłka; przykryć i gotować, aż ziemniaki będą miękkie, 15 do 20 protokół. Łyżka tłuszczu z powierzchni łyżek, jeśli to konieczne. Wymieszać masło i mąkę wsmała miska do postaci pasty; dodać do garnka andwisk, aby zmiksować. Wymieszać z musztardą, 2 łyżkami do herbaty i 1 łyżką Calvados, jeśli używasz.Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień do średniego iimmer aż zgęstnieje, często mieszając, 2 do 3 minut. Doprawić do smaku solą iprzyprawić. DO przodu: gulasz można zrobić 1 dzień. Lekko schłodzić. Przechowywać w lodówce uncovereduntil zimne, następnie przykryć i przechowywać w lodówce.Dusić dusić na średnim ogniu, aby się nagrzać przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
ZiemniakZiemniak
MusztardaMusztarda
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
8
Gulasz podzielić między miseczki, posypać pozostałą 1 łyżeczką szałwii i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
GulaszGulasz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
* Alkoholowy cydr jabłkowy; dostępny w dziale quor większości supermarketów i w sklepach monopolowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
AlkoholAlkohol
1
Twardy cydr jest naturalnypairing z gulaszem. Spróbuj wytrawnego, appley
Składniki, których będziesz potrzebować
Cydr TwardyCydr Twardy
GulaszGulasz
2
Magners (11$za sześciopak, Irlandia).
3
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn