Gulasz Wieprzowy: Carne Adovada
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj gulaszu wieprzowego: Carne Adovadan. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja zawiera 381 kalorii, 20g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz nasiona kolendry, papryka chile, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Carne Adovada (czerwone Chile i gulasz wieprzowy), Carne Adovada (Wieprzowina Marynowana), oraz Carne Adovada (New Mexican Chile-Duszona Wieprzowina) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F.
Rozprowadzić wszystkie przyprawy (chile, kolendra, kminek, oregano, pieprz) na arkuszu folii aluminiowej z krawędziami podwiniętymi, aby uniknąć rozlania i tostować przyprawy przez kilka minut.
Przenieść tosty przyprawy do molcajete lub moździerza i tłucz i zmielić razem.
Kostkę wieprzową posypać przyprawami, pokrywając w miarę możliwości wszystkie powierzchnie mięsa.
Odstawić wieprzowinę do lodówki na 2 godziny.
Utwórz beurre manie przez tłuczenie mąki do masła w małej misce. Odstawić na bok, aż będzie potrzebny jako zagęszczacz do gulaszu.
Rozgrzać olej z pestek winogron w głębokiej patelni saute na średnim ogniu, aż zacznie migotać.
Dodać kostki wieprzowe i brązowy ze wszystkich stron. Obniżyć ogień do średniej i dodać czosnek i cebulę i wymieszać, aby połączyć smaki. Gotować, aż cebula stanie się przezroczysta, następnie mieszać z chili w proszku i papryką.
Dodaj 4 szklanki wody i zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i niech gotować na wolnym ogniu do przetargu widelec, o 2 godziny.
Dodać wodę w razie potrzeby w trakcie procesu gotowania. W ciągu ostatnich 30 minut czasu gotowania, dodać beurre manie zagęścić.